Często zamieszczam tutaj śniadania na ciepło, szczególnie uwielbiam te z jajkiem. Ale taki posiłek może znakomicie się sprawdzić jako kolacja, polecam.

Cukinię krótko podprażyłam na patelni spryskanej oliwą w sprayu.

Do cukinii dodałam cieciorkę z puszki

Na talerz wyłożyłam mix młodych listków, cukinię z cieciorką obok.

Awokado pokroiłam w kostkę, przełożyłam na talerz. Z boku ułożyłam jajko sadzone.

Całość skropiłam olejem z awokado, dorzuciłam garść borówek amerykańskich.

Na koniec trochę soli, świeżo zmielony pieprz i posiekana dymka, i koniecznie czarny sezam, który uwielbiam.






0 ilość porcji
1 szt
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.