Moje śniadanie to tez fajna propozycja na kolację lub lunch. Lekki posiłek, wegański, na ciepło, porcja spora. Można dodać dobre pieczywo lub grzanki.
Pora pokroiłam w talarki, czosnek w plasterki i lekko podsmażyłam na patelni spryskanej oliwą. Doprawiłam solą.
Na tej samej patelni, na odrobinie oliwy truflowej podsmażyłam kapelusze pieczarek...
...pod koniec podlałam sosem sojowym.
Pomidorki podprażyłam na suchej patelni, podlewając octem balsamico.
Awokado pokroiłam w plasterki, na talerz wyłożyłam pozostałe składniki.
Wszystko oprószyłam świeżo zmielonym pieprzem i gotowe.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 0
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.