Tarty bez spodu są nie tylko mniej kaloryczne, ale również szybciej się je przygotowuje. Brokuł to świetne warzywo, samo w sobie jest smaczne (robiłam już tarty z brokuła) ale można je z powodzeniem podkręcić. Tym razem dorzuciłam sporą ilość świeżej kolendry, którą uwielbiam. Spróbujcie sami:-)
Ugotowanego brokuła (razem z nóżką) posiekać z grubsza. Kolendrę też posiekać (ilość z całej doniczki sklepowej)
Wszystkie składniki wymieszać na masę.
Przełożyć do tortownicy (ilość w sam raz na małą tortownicę 18 cm średnicy) wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką.
Piec w temp 180 - 200 stopni ok 45 min. Ale kontrolujcie wbijając patyczek (jak będzie suchy po wyjęciu to znaczy, że gotowe).
0 ilość porcji
1 szt
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.