Print Options:

Tarta brokułowo-kolendrowa (bez spodu)

Wybierz ilość porcji8 porcji

Tarty bez spodu są nie tylko mniej kaloryczne, ale również szybciej się je przygotowuje. Brokuł to świetne warzywo, samo w sobie jest smaczne (robiłam już tarty z brokuła) ale można je z powodzeniem podkręcić. Tym razem dorzuciłam sporą ilość świeżej kolendry, którą uwielbiam. Spróbujcie sami:-)

 450 g ugotowanego brokuła (1 średni)
 3 jajka
 100 g sera mozarella (tarty, z Lidla)
 świeża kolendra (cała doniczka)
 gałka muszkatołowa, sól, pieprz
 masło (5 g) i bułka tarta (15 g) do wysmarowania tortownicy
1

Ugotowanego brokuła (razem z nóżką) posiekać z grubsza. Kolendrę też posiekać (ilość z całej doniczki sklepowej)

2

Wszystkie składniki wymieszać na masę.

3

Przełożyć do tortownicy (ilość w sam raz na małą tortownicę 18 cm średnicy) wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką.

4

Piec w temp 180 - 200 stopni ok 45 min. Ale kontrolujcie wbijając patyczek (jak będzie suchy po wyjęciu to znaczy, że gotowe).

5

Wartości odżywcze

0 ilość porcji

Serving size

1 szt


Amount per serving
Ilość kalorii103
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 5.8g8%
Węglowodany 5.9g3%
Białko 7.4g15%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.