Paprykę pozbawiłam gniazd nasiennych i w połówkach upiekłam.
Trzeba to zrobić na wysokiej temperaturze, aż do momentu, kiedy na skórce pojawią się brązowe plamy. Wtedy papryka jest gotowa.
Gorącą przekładamy do worka lub pojemnika i szczelnie zamykamy aż do wystygnięcia. Chodzi o to, żeby się skórka odparzyła. Wtedy bez trudu ją zdejmiecie
Ulubiony makaron ugotujcie la dente - ja miałam dwukolorowy makaron z tygodnia włoskiego w Lidlu. Różowy (od buraka) i czarny (od sepii) - niestety, różowe wstążki po ugotowaniu straciły piękny kolor.
Awokado pokroiłam w plastry, cieciorkę odsączyłam. Wszystko wymieszałam z przestygniętym makaronem i papryką pokrojoną w paski. Skropiłam olejem sezamowym - nadał daniu niepowtarzalny aromat i smak.
Na koniec posypałam sezamem i świeżą kolendrą.
0 ilość porcji
1
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.