Print Options:

Tagliatelle z porem, pomidorkami, czarnymi oliwkami i groszkiem cukrowym

Wybierz ilość porcji1 porcja

Makaron jest dobry na wszystko, o każdej porze roku i z rozmaitymi dodatkami. Ostatnio więcej u mnie warzyw niż mięsa to i makaron w wersji vegan.

 50 g makaronu tagliatelle (waga przed ugotowaniem)
 100 g groszku cukrowego
 150 g pomidorków koktajlowych
 60 g pora
 10 g czosnku (2 ząbki)
 35 g czarnych oliwek
 1 łyżka oleju z awokado
 oregano, sól, pieprz
1

Do mojego dania użyłam oryginalnego, włoskiego makaronu RUMMO. Znajomi Włosi polecają więc zakupiłam w necie.

2

Warzywa wrzuciłam do rondla, podlałam odrobiną wody,doprawiłam, przykryłam na chwilę, żeby się porządnie zagrzały ale nadal pozostały jędrne i al dente.

3

Ugotowany makaron tagliatelle wyłożyłam na talerz, wokół niego rozłożyłam warzywa, całość polałam odrobiną oleju z awokado.

4

Odrobina cebulki zielonej lub innej, ulubionej zieleniny i gotowe:-)

5

6

7

8

9

Wartości odżywcze

0 ilość porcji

Serving size

1 szt


Amount per serving
Ilość kalorii423
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 15.9g21%
Węglowodany 57.5g21%
Białko 12.5g25%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.