W tym daniu najwięcej czasu zajmuje upieczenie pomidorków. ALe jak już je zrobicie, to reszta jest banalnie prosta. Ja uwielbiam takie posiłki: kombinacja makaronu z rybą. Ich przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, mają porządną porcję białka, są sycące i bardzo smaczne.
Pomidorki przekroiłam na połówki, wyłożyłam na papier do pieczenia, skropiłam oliwą. Piekarnik na 200 stopni, ok 60-70 minut - zależy od wielkości pomidorków, musicie po prostu kontrolować sytuację.
Polecam zrobić, bo są przepyszne! Przechowuję je w szklanym pojemniczku w lodówce, na zimno równie smaczne jak na ciepło.
Polędwicę z dorsza (zamrożoną) ułożyłam na patelni granitowej z grubym dnem, podlałam oliwą i pod przykryciem dusiłam na małym ogniu...
... potem odkryłam, zwiększyłam ogień i zrumieniłam.
Makaron wymieszałam z pomidorkami, całość doprawiłam pieprzem i gotowe:-)
0 ilość porcji
1
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.