Print Options:

Tagliatelle z krewetkami, kurkami i chorizo

 55 g makaronu tagliatelle
 25 g chorizo picante
 50 g kurek
 110 g mrożonych krewetek (1/2 opakowania z Lidla lub Biedronki)
 5 ml oliwy truflowej (może być masło)
 świeże zioła, pieprz, sól
1

Krewetki przesmażyć na oliwie truflowej, podsypać świeżym szczypiorkiem (może być inna zielenina), dać szczyptę soli.

2

Na tej samej patelni krótko podsmażyć krewetki uprzednio rozmrożone i pozbawione pancerzyków.

3

Na suchej patelni podsmażyć chorizo pokrojone w plasterki.

4

kiedy wszystkie składniki są gotowe, makaron ugotowany - możemy składać danie.

5

Najlepiej wrzucić makaron na patelnię z chorizo i dodać kurki i krewetki. W ten sposób cały smak tłuszczyku z chorizo zamkniemy w makaronie.

6

Posypać pieprzem, ewentualnie więcej zieleniny i gotowe:-)