Znakomite połączenie makaronu, krewetek i upieczonych pomidorków koktajlowych. Proste, szybkie danie (o ile macie już wcześniej upieczone pomidorki). Solidna porcja białka więc szczególnie polecam jako posiłek po treningu.
Pomidorki przekroiłam na połówki, wyłożyłam na papier do pieczenia, skropiłam oliwą. Piekarnik na 200 stopni, ok 60-70 minut - zależy od wielkości pomidorków, musicie po prostu kontrolować sytuację. Ale polecam zrobić, bo są przepyszne! przechowuję je w szklanym pojemniczku w lodówce, na zimno równie smaczne jak na ciepło.
Polecam zrobić, bo są przepyszne! przechowuję je w szklanym pojemniczku w lodówce, na zimno równie smaczne jak na ciepło.
Krewetki rozmroziłam (zazwyczaj wyjmuję je przed pracą, jak wrócę to są gotowe do obróbki), wyczyściłam, zostawiłam same ogonki.
Przesmażyłam je na maśle z czosnkiem pokrojonym w plasterki, posypałam płatkami chilli.
Do krewetek dorzuciłam pomidorki uprzednio upieczone...
... na końcu dodałam ugotowany al dente makaron.
Całość doprawiłam pieprzem.
0 ilość porcji
1
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.