Z naleśnikami jest trochę zabawy ale jak się ma czas i ochotę to można wyczarować naprawdę smaczny i śliczny posiłek:-)
Jajko, szpinak, mąkę i mleko zblendować (ja używam do tego celu smoothiemakera) i usmażyć 4 naleśniki. Najlepiej na patelni z powłoka non-stick, zupełnie bez łluszczu.
Naleśniki zostawić na blacie do wystygnięcia.
Dwa naleśniki posmarujcie serkiem do smarowania o smaku chrzanowym (40 g na 2 naleśniki), na serek ułużcie plastry łososia (po 70 g na każdy naleśnik) i 2 ugotowane al dente szparagi.
Na inne dwa naleśniki nałóżcie serek do smarowania o smaku pomidorowym (też po 20 g na każdy naleśnik), po dwa plasterki szynki jamon serrano i po dwie szparagi.
Zróbcie z tego dwie porcje: 1 porcja to 1 naleśnik z łososiem, i jeden z szynką.
Ja zrobiłem z tego miłą dla oka kompozycję, dokładając trochę roszponki, która jest bardzo smacznym i wdzięcznym ozdobnikiem na talerzu.
0 ilość porcji
2 sztuki
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.