Print Options:

Spaghetti z pesto z czosnku niedźwiedziego z grana padano i z pistacjami

 50 g makaronu spaghetti (waga przed ugotowaniem)
 25 g sera grana padano
 1 łyżka pesto z czosnku niedźwiedziego
 10 g zielonej cebulki
 10 g pistacji
1

Jak już macie zrobione pesto (tutaj jest przepis na pesto z czosnku niedźwiedziego: https://aniagotujefit.pl/przepisy/pesto-z-czosnku-niedzwiedziego-i-nerkowcow/ ), to całe danie robi się tyle, ile czasu potrzeba na ugotowanie makaronu. Oczywiście pesto może być z innych składników, wszak sezon na czosnek niedźwiedzi trwa bardzo krótko.

2

Do ugotowanego makaronu wrzućcie starty ser grana padano (lub inny twardy np. parmezan), zieloną cebulkę i wymieszajcie z gorącym makaronem.

3

Makaron wyłóżcie na talerz, na górę wyłóżcie łyżkę pesto (ok. 25 g).

4

Posiekajcie pistacje i udekorujcie danie.
Smakowało? ;-)) No, ba!