Makaron z kurczakiem i pieczarkami to taki polski klasyk. Podrzucam Wam więc pomysł na to lubiane danie, oczywiście w wersji fit:-)

Pierś kurczaka pokroić w grubą kostkę i przesmażyć na suchej patelni granitowej lub innej z powłoka non-stick.

Jak "zamkniecie" mięso (czyli każda kostka będzie obsmażona z każdej strony), dorzućcie pokrojoną cebulkę i pieczarki - jak są małe to w całości, będą ładnie wyglądać:-)

Kiedy już pieczarki oddadzą całą wodę, należy wszystko na dużym ogniu odparować, doprawić solą, pieprzem, wlać śmietanę i zagotować. Na końcu dodać garść zieleniny.

DO sosu wrzućcie ugotowany al dente makaron.

Trochę świeżej zieleniny na sam koniec i gotowe:-)

0 ilość porcji
385 g
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.