Ten sos pieczarkowy to u mnie sos uniwersalny czyli do wszystkiego: do makaronu, do ryżu, do kaszy nawet zupę można na nim zrobić:-) Jest fit więc jest dobrym dodatkiem do wielu dań.
Pieczarki drobno posiekać i przełożyć do garnka. Dać największy ogień, pieczarki szybko puszczą wodę i chodzi o to, żeby ją odparować do momentu aż pieczarki zaczną się smażyć.
Cebule przesmażyć na łyżce masła, dołożyć do garnka z pieczarkami kiedy te już trochę odparują.
Dodać sól, pieprz i śmietankę.
Na końcu dodać sporą garść natki pietruszki.
Gorący sos możecie zamknąć w słoikach i wstawić do lodówki. Taki zapas zawsze się przyda:-)
0 ilość porcji
100 g
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.