Pyszne, sezonowe, zdrowe, wegańskie i łatwe do przygotowania danie. Może stanowić posiłek śniadaniowy, kolację lunch albo nawet obiad w upalny dzień. Polecam jeść sezonowo:-)

Bób ugotowałam w osolonej wodzie - ten młodziutki zalewam zimna woda, solę i od zagotowania wystarczy mu 5-10 minut. Nie trzeba obierać chociaż ja wolę obrany (skórki obsmażam z przyprawami, są wtedy takie a la chipsy).

Fasolkę szparagową krótko gotuję w osolonej wodzie.

Cukinię pokroiłam w grubą kostkę i przesmażyłam krótko odrobinie oliwy.

Uzupełnienia talerza to wegańska feta. Bardzo smaczna, faktycznie przypomina fetę, ale nie ma w ogóle białka. Więc na pewno nie będzie często gościć w mojej kuchni.

Całość oprószyłam świeżo zmielonym pieprzem, posypałam zieloną dymką, sezamem i gotowe.





0 ilość porcji
1 szt
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.