Ta sałatka ma bardzo dużo białka, sporo witamin z warzyw i zdrowy tłuszcz. Moim zdaniem jest pyszna i wchodzi idealnie, zwłaszcza po treningu:-)

Fileta z kurczaka pokroiłam na kawałki, podprażyłam najpierw na suchej patelni ...............

...a potem dolałam sos sojowy, odrobinę wody i dusiłam przez kilka chwil do odparowania. Nie soliłam, bo sos jest wystarczająco słony.

Szparagi przygotowuję zazwyczaj w taki sposób: najpierw odrywam zdrewniałe końcówki, następnie szparagi umieszczam w wąskim garnku, zalewam wodą i solę. Zagotowuję jakieś 2-3 minuty max, a jak są świeżutkie to jeszcze krócej.

Następnie odwracam "do góry nogami" i jeszcze chwilę blanszuję górne części szparagów, dosłownie 30 sekund.

Pomidorki pokroiłam na małe kawałki i szybko przesmażyłam na suchej patelni.

N talerz wyłożyłam sałatę porwaną na kawałki i mozarellę pokrojona w półplasterki.

Następnie wyłożyłam na talerz kurczaka, pomidorki i pokrojone w kawałki szparagi, całość skropiłam oliwą.

Na koniec trochę czarnuszki:-)



0 ilość porcji
1
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.