Print Options:

Sałatka z fasolki szparagowej i pomidora

Wybierz ilość porcji1 porcja

Sałatka sezonowa z żółtej fasoli bardzo aromatyczna, lekka i pasuje do wielu dań np. do sezonowego grilla:-)

 200 g żółtej fasoli szparagowej
 100 g pomidora malinowego (1/2 średniego)
 2 ząbki czosnku
 1 łyżka masła (może być klarowane)
 sól, pieprz, natka pietruszki
1

Fasolkę ugotować al dente w lekko osolonej wodzie/

2

Na patelni rozpuścić masło, wycisnąć czosnek, po chwili dodać posiekaną natkę pietruszki

3

Jak z patelni zacznie Wam ładnie pachnieć, dorzućcie ugotowaną fasolkę i pokrojonego w kostkę pomidora.

4

Zredukujcie nadmiar płynu z pomidora - czyli na dużym ogniu, bez przykrycia odparowujemy.

5

Doprawcie solą i pieprzem i już:-)

Wartości odżywcze

0 ilość porcji

Serving size

1 szt


Amount per serving
Ilość kalorii184
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 10.8g14%
Węglowodany 21g8%
Białko 5.1g11%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.