Składniki na tę sałatkę dostępne są już cały rok ale faktem jest, że najlepiej smakuje ona w upały.
Najczęściej wybieram awokado Haas. To dlatego, że rzadziej zdarzają się trefne sztuki. Oczywiście warto znać sposób, na rozpoznanie czy owoc jest idealny. Jak to zrobić? Prosta sprawa: odrywacie ogonek. Jeżeli pod ogonkiem jest koor zielony - awokado jest niedojrzałe. Kolor brązowy - przejrzałe, brązowy z nalotem - zepsute, nie kupować! A kolor żołto-zielony wskazuje na owoc idealny do spożycia.
Awokado pokroiłam w kostkę, pomidorki w ćwiartki, posiekałam zieloną cebulkę, kolendrę i natkę pietruszki. Całość doprawiłam solą, pieprzem i skropiłam olejem z awokado.
0 ilość porcji
1
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.