Wybitne połączenie owoców z kurczakiem w pysznej, niskokalorycznej, wysokobiałkowej sałatce. W sam raz na nadchodzące lato!

Z braku innych składników, dip zrobiłam z niskosłodzonego dżemu agrestowego wymieszanego z olejem sezamowym i sokiem z cytryny - wyszło zaskakująco pysznie, polecam:-)

Polędwiczki z piersi kurczaka pokroiłam w mniejsze kawałki, przesmażyłam krótko na suchej patelni, następnie podlałam odrobiną sosu sojowego i łyżką wody, zmniejszyłam ogień i dusiłam kilka chwil (dopóki mięso nie było surowe).

Na koniec dodałam odrobinę pasty z tamaryndowca, która nadała kurczakowi aromatu i kwasowości.

Owoce i warzywa pokroiłam, dodałam kurczaka i dip agrestowy.

Na koniec odrobina świeżej kolendry i gotowe.





0 ilość porcji
1 szt
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.