Typowe danie z resztek, bo nic się nie może zmarnować. Trzeba tylko umiejętnie dobrać te resztki żeby wyszło nie tylko smacznie, ale też żeby posiłek był dobrze zbilansowany i niskokaloryczny:-)

Boczek przesmażyć na suchej patelni granitowej (najlepiej, lub innej z powłoką non-stick). Ja wybrałam chudy boczek gotowany.

Dodać pieczarki pokrojone w większe kawałki.

Następnie dodać paprykę

... czarne oliwki i chwilę wszystko poddusić.

Wrzucić ugotowaną kaszę gryczaną, kawałki łososia wędzonego na gorąco albo pieczonego, który został np. z poprzedniego dnia.

Do tego ugotowany i obrany bób.

Na koniec ulubiona świeża zielenina...

... i gotowe:-)

0 ilość porcji
1 szt
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.