Rydze to moje ukochane grzyby. Cały rok czekam, żeby sobie przygotować rydze z patelni i zajadać się nimi trzy razy dziennie. Ważne, żeby nie zagłuszyć ich smaku. U mnie więc ascetycznie: ziemniaczki, fasolka i posypka z natki i czosnku w oliwie. Rewelacja:-)
Rydze przesmażyłam na oliwie, trzeba je porządnie posolić i popieprzyć, ja dodatkowo aromatyzują czosnkiem, który potem usuwam, żeby się nie spalił.
Po zdjęciu z patelni rydzów, na tę samą patelnię wrzucam przeciśnięty czosnek i posiekaną drobno natkę.
Ziemniaki, fasolkę i rydze wykładam na talerz, posypka ląduje na wierzchu...
0 ilość porcji
1 szt
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.