Print Options:

Rydze z patelni, fasolka szparagowa i ziemniaki z posypką pietruszkowo-czosnkową

Wybierz ilość porcji1 porcja

Rydze to moje ukochane grzyby. Cały rok czekam, żeby sobie przygotować rydze z patelni i zajadać się nimi trzy razy dziennie. Ważne, żeby nie zagłuszyć ich smaku. U mnie więc ascetycznie: ziemniaczki, fasolka i posypka z natki i czosnku w oliwie. Rewelacja:-)

 210 g ugotowanych ziemniaków (3 średnie)
 200 g fasolki szparagowej
 180 g rydzów
 10 g czosnku ( 2 ząbki)
 15 g oliwy z oliwek
 natka pietruszki
 sól, pieprz
1

Rydze przesmażyłam na oliwie, trzeba je porządnie posolić i popieprzyć, ja dodatkowo aromatyzują czosnkiem, który potem usuwam, żeby się nie spalił.

2

Po zdjęciu z patelni rydzów, na tę samą patelnię wrzucam przeciśnięty czosnek i posiekaną drobno natkę.

3

Ziemniaki, fasolkę i rydze wykładam na talerz, posypka ląduje na wierzchu...

4

5

6

7

8

Wartości odżywcze

0 ilość porcji

Serving size

1 szt


Amount per serving
Ilość kalorii507
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 16.9g22%
Węglowodany 76.5g28%
Białko 14g29%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.