Polecam tę świetną przekąskę imprezową. Jest efektowna, smaczna i bardzo łatwa do przygotowania a w dodatku to bogarne źródło błonnika.
Cukinie zetrzeć na tarco o grubych oczkach, posolić, odstawić na kilka minut. Potem dokładnie odcisnąć na sitku. DOdać babke płesznik, jajka, mąkę i wymieszać porządnie.
Wyłożyć na papier do pieczenia, wyrównać szpatułką i piec ok 25-30 min w temperaturze 200 stopni. Kontrolujcie ten czas, bo może trzeba odrobinę krócej lub dłużej.
Jak rolada przestygnie zdejmijcie ją z papieru i ułóżcie na nim ponownie ale górą do dołu. W ten sposób ta ładniejsza, zielona część będzie na wierzchu rolady. Następnie wysmarujcie całość serkiem, ułóżcie łososia. Ja na koniec dałalm tu i ówdzie odrobinę chrzanu.
Teraz trzeba ciasno zwinąć roladę i wstawić do lodówki na kilka godzin.
0 ilość porcji
1
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.