Print Options:

Rolada z cukinii z łososiem wędzonym

Wybierz ilość porcji20 porcji

Polecam tę świetną przekąskę imprezową. Jest efektowna, smaczna i bardzo łatwa do przygotowania a w dodatku to bogarne źródło błonnika.

 650 g 2 średnie cukinie
 150 g łososia wędzonego na zimno
 3 jajek
 50 g babki płesznik
 30 g mąki pszennej
 sól, odrobina chrzanu
1

Cukinie zetrzeć na tarco o grubych oczkach, posolić, odstawić na kilka minut. Potem dokładnie odcisnąć na sitku. DOdać babke płesznik, jajka, mąkę i wymieszać porządnie.

2

Wyłożyć na papier do pieczenia, wyrównać szpatułką i piec ok 25-30 min w temperaturze 200 stopni. Kontrolujcie ten czas, bo może trzeba odrobinę krócej lub dłużej.

3

Jak rolada przestygnie zdejmijcie ją z papieru i ułóżcie na nim ponownie ale górą do dołu. W ten sposób ta ładniejsza, zielona część będzie na wierzchu rolady. Następnie wysmarujcie całość serkiem, ułóżcie łososia. Ja na koniec dałalm tu i ówdzie odrobinę chrzanu.

4

Teraz trzeba ciasno zwinąć roladę i wstawić do lodówki na kilka godzin.

5

6

Wartości odżywcze

0 ilość porcji

Serving size

1


Amount per serving
Ilość kalorii74
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 4.4g6%
Węglowodany 2.7g1%

Dietary Fiber 1.8g7%
Białko 5.2g11%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.