Print Options:

Potrawka warzywna z zielonymi pomidorami

Wybierz ilość porcji3 porcje

Co można zrobić z zielonych pomidorów? Można zamarynować na zimę (co uczyniłam) ale można też usmażyć. Ja przygotowałam pyszną potrawkę min. z zielonymi pomidorami. Samo dobro i jak mało kalorii:-)

 420 g zielonych pomidorów
 415 g cukinii
 15 g czosnku
 100 g cebuli
 315 g papryki
 sól, pieprz, oregano
 świeży lubczyk i natka pietruszki
1

Warzywa pokroiłam w większe kawałki, żeby podczas obróki termicznej nie rozciapały się.

2

Na dnie wylądowały pomidory i czosnek...

3

Następnie papryka, cebula i cukinia.

4

Chwilę dusiłam na małym ogniu pod przykryciem, aż pomidory oddały swój sok. Doprawiłam solą, pieprzem, oregano i świeżym lubczykiem.

5

Na koniec posypałam posiekaną natką pietruszki i gotowe.

6

7

Wartości odżywcze

0 ilość porcji

Serving size

1 szt


Amount per serving
Ilość kalorii108
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 1.1g2%
Węglowodany 22.1g9%
Białko 5.4g11%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.