Z resztek warzyw można zrobić cuda, nawet tak wysokobiałkowe, pyszne i sycące danie jak te z przepisu niżej. Pod warunkiem, że w zamrażalniku macie zapas ryby. Solidna porcja, w sam raz po treningu:-)

Ryż podprażyłam w garnku, dodałam kurkumę i koperek, sól i sok z cytryny.

Zalałam woda w proporcji 2 wody do 1 ryżu i gotowałam pod przykryciem na małym ogniu aż do całkowitego wchłonięcia płynu.

Cukinie pokroiłam w grubą kostkę, podsmażyłam w rondlu spryskanym olejem w sprayu.

Dodałam pora pokrojonego w talarki, paprykę w kostkę...

...szpinak...

...po chwili na wierzchu ułożyłam dorsza...

... i groszek mrożony. Posoliłam, doprawiłam pieprzem. Przykryłam i dusiłam ok 15 min.

Wyłożyłam na talerz warzywa, na to dorsza, obok ryż i gotowe:-)

No i koniecznie trochę sezamu:-)



0 ilość porcji
1
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.