Szybkie śniadanie: tylko trzy składniki i aż 17,5 g białka. Zdrowe tłuszcze, 5 minut roboty... Same korzyści:-)
Najczęściej wybieram awokado Haas. To dlatego, że rzadziej zdarzają się trefne sztuki. Oczywiście warto znać sposób, na rozpoznanie czy owoc jest idealny. Jak to zrobić? Prosta sprawa: odrywacie ogonek. Jeżeli pod ogonkiem jest koor zielony - awokado jest niedojrzałe. Kolor brązowy - przejrzałe, brązowy z nalotem - zepsute, nie kupować! A kolor żołto-zielony wskazuje na owoc idealny do spożycia.
Pieczywo - najczęściej u mnie wpada pieczywo proteinowe. Kromkę przekroiłam na dwa trójkąciki. Na każdej połówce ułożyłam pokrojone w plastry awokado (pół owocu na dwie połówki pieczywa), a na wierzch po kawałku wędzonego na zimno łososia.
Do ozdoby odrobina sezamu - jasny i czarny i gotowe.
0 ilość porcji
1
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.