Print Options:

Pesto z czosnku niedźwiedziego i nerkowców

Wybierz ilość porcji4 porcje

 25 g czosnku niedźwiedziego
 25 g orzechów nerkowca
 50 g oleju lnianego (lub innego)
 sól
1

Wszystkie składniki najlepiej przygotować, bo pesto robi się szybciutko.

2

Najpierw zmielcie orzechy.

3

Dorzućcie liście czosnku niedźwiedziego i olej, szczyptę soli.

4

Zmiksujcie i gotowe.

5

Przełóżcie do słoiczka i trzymajcie w lodówce. 3-4 dni spokojnie wytrzyma.

Wartości odżywcze

0 ilość porcji

Serving size

25 g


Amount per serving
Ilość kalorii139
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 14.4g19%
Węglowodany 1.9g1%
Białko 2g4%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.