Sos warzywny to prawdziwe resztki warzyw: por i papryka biała (nigdy wcześniej jej nie kupowałam ale syn nagrywał efekty dźwiękowe i potrzebował jakiegoś tańszego produktu do "siekania"). Dostałam sporą ilość zmasakrowanych warzyw no i coś trzeba było z tego wykombinować, bo przecież nie wyrzucę! Efekt zachwyca więc dzielę się z Wami:-)

Paprykę pokroić drobno

Pora posiekać najlepiej w talarki (ja miałam zmasakrowanego pora i paprykę - syn nagrywał efekty dźwiękowe "siekane warzywa" ;-))

Na odrobinie oliwy przesmażyć szybko paprykę...

... dodać pora, czosnek i zioła.

Wszystko dusić ok 10 minut, podlać odrobiną wody ale tylko tyle, żeby się Wam nie przypaliło.

Na patelni podsmażyć chorizo pokrojone w półplasterki, następnie dodać podduszone wcześniej warzywa.

Dodać sporą łyżkę słodkiej papryki....

i szklankę passaty. Doprawić solą i chilli.

Dorzucić ugotowany ale dente ulubiony makaron.

Wymieszać

Posypać serem grana padano lub innym twardym długo dojrzewającym.

I obowiązkowa zielenina na wierzch:-)

0 ilość porcji
1 szt
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.