Jeżeli udało Wam się kupić rzodkiewkę z pięknymi, świeżymi liśćmi - nie wyrzucajcie ich! pesto z liści rzodkiewki jest pyszne:-)

Kluczowe w pesto jest kupienie rzodkiewki z naprawdę ładnymi i świeżymi listkami.

Wszystkie składniki (poza makaronem) zblendujcie na gładki krem.

Jak lubicie rzadsze - dolejcie więcej oleju.

Do makaronu dodajcie czubatą łyżkę pesto (ok 20 g - z przepisu wyjdzie wam o wiele więcej, bo mały słoiczek pesto, ok 250 g), posypcie łyżką parmezanu l(taka czubata to ok 20 g) ub płatkami drożdżowymi (wersja dla wegan) i macie pyszny posiłek:-)

0 ilość porcji
1
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.