Pasta tricolore - super smaczne, lekkie, banalnie proste i smaczne danie z makaronem w roli głównej i kolorami odpowiadającymi barwom flagi Włoch. Stąd pierwsze skojarzenie: pasta tricolore:-)
Paprykę pozbawiłam gniazd nasiennych i przekroiłam na połówki. Wyłożyłam skórką do dołu na papier do pieczenia. W piekarniku 230 stopni, godzina a potem od razu do worka albo pudełka.
Zostawić tak do wystygnięcia, skórka się odparzy i bez trudu zejdzie niemalże w całości.
Zrobiłam od razu kg papryki, przechowuje się bardzo dobrze, w szczelnie zamkniętym pojemniczku do dwóch tygodni.
Paprykę pokroiłam w paski, wymieszałam razem oliwą i sosikiem który powstał podczas pieczenia papryki.
Dodałam makaron, posypałam parmezanem, oprószyłam pieprzem, ozdobiłam świeżą bazylią. Il delizioso piatto è pronto.
0 ilość porcji
1
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.