Print Options:

Naleśniki fit ze szpinakiem i mozarellą

Wybierz ilość porcji2 porcje

Naleśniki wytrawne - wole je od tych na słodko. Szpinak i ferta to klasyka gatunku, ja proponuję szpinak i mozarella light - bardzo smacznie, wysokobiałkowo, i super smakuje po zapieczeniu.

 2 naleśniki Na 4 naleśniki 1 jajko, 120 g mąki pszennej, woda lekko gazowana do uzyskania odpowiedniej konsystencji (ok 200 ml). Posolić lekko, zblendować.
 200 g szpinaku mrożonego
 100 g tartego sera mozarella light
 sól, gałka muszkatołowa, pieprz
1

Na 4 naleśniki 1 jajko, 120 g mąki pszennej, woda lekko gazowana do uzyskania odpowiedniej konsystencji (ok 200 ml). Posolić lekko, zblendować.

2

Usmażyć bez tłuszczu.

3

Szpinak rozmroziłam, odcisnęłam porządnie i krótko przesmażyłam z czosnkiem, sola i gałka muszkatołową.

4

Na każdego naleśnika wyłożyłam szpinak, tartą mozarellę light....

5

... zwinęłam i ułożyłam w naczyniu do zapiekania spryskanym olejem w sprayu.

6

Jak ser się rozpuści - danie gotowe.

7

8

Wartości odżywcze

0 ilość porcji

Serving size

2 szt


Amount per serving
Ilość kalorii724
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 16g21%
Węglowodany 95g35%
Białko 44g88%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.