Muffiny czy też babeczki jajeczne to szybki temat i w zasadzie można je dowolnie komponować z tym, co akurat macie pod ręką. Ponieważ sezon na czosnek niedźwiedzi trwa (kwiecień-maj), więc dodałam sporą garść tej cudownie aromatyczniej zieleniny do jajecznej masy, pod ręką był też owczy ser (resztka z imprezowego wieczoru dzień wcześniej) i wyszło pyszne, wysokobiałkowe śniadanko.

Czosnek niedźwiedzi i cebulkę posiekać. Jajka zmiksować z odrobiną soli i pieprzu. Ser zetrzeć na tarce. Do zmiksowanych jajek dodać ser, posiekany czosnek niedźwiedzi i cebulkę.

6 foremek - najlepiej silikonowych - wyłożyć szynką (10 g).

Do foremek wyłożonych szynką wlać masę jajeczną.

Piec 20 min w 180 C.

Doskonałe połączenie smaków:-)

0 ilość porcji
1
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.