Wysokobiałkowy posiłek to świetny pomysł na aktywny dzień. Porządna porcja indyka, niskokaloryczny shirataki (inaczej "konjak") i warzywa, tworzą kompozycję sycącą, smaczną i niskokaloryczną - w sam raz dla osób dbających o dobre samopoczucie, zdrowy wygląd i sylwetkę.

Pierś indyka pokroiłam w mniejsze kawałki, czosnek w plasterki i chorizo z półplasterki. Wszystko przesmażyłam, do zamknięcia się mięsa.

Dorzuciłam pokrojone warzywa...

... podlałam tomate frito, zmniejszyłam ogień i chwilę poddusiłam doprawiając solą.

Makaron shirataki porządnie wypłukałam pod bieżącą wodą (to niezbędne, żeby pozbyć się charakterystycznego "rybiego" zapachu). Następnie podsmażyłam krótko z dodatkiem chilli.

Warzywa z mięsem i shirataki wymieszałam a jednym daniu na patelni.

Dorzuciłam trochę ziaren sezamu i gotowe.



0 ilość porcji
1 szt
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.