Print Options:

Makaron shirataki, łosoś wędzony na gorąco, awokado, pieczarki i por z patelni

 200 g makaronu shirataki (inaczej konjak)
 80 g łososia wędzonego na gorąco
 80 g pora (zielona część)
 15 g czosnku (3 ząbki)
 80 g awokado Haas mini
 100 g pieczarek
 1 łyżka sosu sojowego
 1 łyżeczek oleju sezamowego
 sezam jasny i czarny, sól
1

Pieczarki przesmażyłam krótko aż puściły sok.

2

Dolałam sos sojowy, zmniejszyłam ogień i krótko dusiłam do odparowania. Można podlać odrobinkę wody, jak zaczyna Wam za bardzo przywierać.

3

Makaron shirataki trzeba najpierw porządnie wypłukać pod bieżącą wodą, żeby pozbyć się specyficznego "morskiego" zapachu. Następnie przesmażyłam go na odrobinie oleju sezamowego - sam makaron shirataki jest bez smaku, trzeba go czymś aromatyzować a olej sezamowy nadaje się do tego doskonale. Dorzuciłam również trochę czarnego sezamu.

4

Pora i czosnek pokroiłam w plasterki, przesmażyłam krótko na suchej patelni doprawiając solą.

5

Awokado pokroiłam w plasterki i wszystko wyłożyłam w porcjach na talerz.

6

Całość posypałam jeszcze sezamem.

7

8

9

10

11

12