Łosoś to wdzięczna ryba, można zrobić na wiele sposobów i zawsze będzie pysznie. Ja bardzo lubię połączenie z makaronem ryżowym, a niewiele potrzeba, by danie nabrało ciekawego smaku "w stylu tajskim".

Łososia położyć skórą do dołu, na suchej, granitowej (najlepiej) patelni. Wierzch posolić. Przykryć i dać się rybce wysmażyć:-)

Następnie odwrócić porcję, podlać 2 łyżkami wody, przykryć i dać się wodzie zredukować.

Pieczarki zesmażyć w sosie sojowym, na małym ogniu, bez przykrycia, od czasu do czasu potrząsnąć.

Do pieczarek dorzucić pokrojonego w talarki pora.

Makaron ugotować wg przepisu (uwaga! ryżowy gotuje się znacznie krócej niż pszenny), w międzyczasie wrzucić na kilka chwil groszek cukrowy (będzie pływał na wierzchu wody z makaronem), wyjąć groszek, makaron niech sobie dalej pyka:-)

Ugotowany makaron wymieszać na patelni z porem i pieczarkami, wyłożyć całość na talerz...

... na to łososia, groszek a całość posypać sezamem:)

0 ilość porcji
1 szt
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.