Ten obiad był jednym z najbardziej udanych. Połączenie pesto z czosnku niedźwiedziego z makaronem, łosoś, szparagi - cudo!

Szparagi ugotuj al dente.

Łososia ułóż na suchej patelni granitowej (lub innej z powłoką non-stick), oprósz solą i przykryj. Daj na początku mocny ogień a jak zacznie skwierczeć,, zmniejsz o połowę.

Możesz włożyć do łososia kilka listków czosnku, oddadzą mu swój aromat.

Makaron ugotuj al dente i wymieszaj z 1 łyżką pesto (ok 20-25 g). Przepis na pesto jest tutaj: https://aniagotujefit.pl/przepisy/pesto-z-czosnku-niedzwiedziego-i-nerkowcow/

Na szparagach ułóż łososia (wcześniej zdejmij z niego skórę, jest tłusta). obok wyłóż makaron z pesto, posyp sezamem i gotowe.

0 ilość porcji
1 szt
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.