Nigdy nie wyrzucam jedzenia, wszystko dostaje u mnie drugie życie. Np. jak macie ryż i łososia z poprzedniego dnia - zapraszam do gotowania:-)

Na oleju sezamowym przesmażyć krótko czosnek niedźwiedzi, uprzednio lekko posiekany. Jak się skończy sezon na czosnek niedźwiedzi, możecie dodać szpinak baby.

Dodać przyprawy, chwilę zagrzać, żeby się "otworzyły".

Dodać pokrojonego w kostkę pomidora (jak nie macie żółtego, dajcie innego) i pędy bambusa. Chwilę zredukujcie nadmiar płynu z pomidora.

Dorzućcie kawałek łososia (może być inna ryba, mi został akurat łosoś z poprzedniego obiadu).

Teraz pora na ryż - gotuję zawsze więcej, bo potem lubię go wykorzystać do takich właśnie szybkich dań.

Na koniec zielony groszek cukrowy (wcześniej króciutko obgotowałam w osolonej wodzie).

Garść zieleniny (np. zielona cebulka) i gotowe:-)

0 ilość porcji
1 szt
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.