Print Options:

Linguini nero z owocami morza, awokado i pomidorkami z patelni

 50 g makaronu linguini nero (makaron barwiony sepią, waga przed ugotowaniem)
 120 g pomidorków koktajlowych
 60 g awokado (1/2 owocu)
 100 g mrożonych owoców morza (gotowa mieszanka)
 100 g mrożonych krewetek
 100 ml białego wina
 10 g masła
 sól, chilli
1

Krewetki rozmroziłam, oczyściłam z pancerzyków, owoce morza też wcześniej rozmroziłam. Zazwyczaj wyjmuję z zamrażalnika przed wyjściem do pracy, a po powrocie kończę danie.
Na łyżeczce masła wszystko krótko przesmażyłam, dodałam odrobinę chilli w proszku, podlałam winem, odparowałam na dużym ogniu.

2

Makaron ugotowałam al dente.

3

Pomidorki podsmażyłam na łyżeczce masła.

4

Awokado pokroiłam w kostkę.

5

Wymieszałam składniki i gotowe:-)

6

7