Print Options:

Krewetki z warzywami sezonowymi w tajskich przyprawach

 200 g krewetek
 70 g papryki czerwonej "red banana"
 120 g cukinii
 40 g ugotowanego i obranego bobu
 10 g oleju sezamowego
 50 ml białego wina
 sól, zioła tajskie (mieszanka przypraw)
1

Cukinię pokroić w kostkę, paprykę w talarki, przełożyć na patelnię i krótko przesmażyć.

2

Podlać odrobiną białego wina (wytrawnego!), odparować na dużym ogniu.

3

Dodać obrany bób.

4

Krewetki rozmrozić, obrać z pancerzyków i przesmażyć na odrobinie oleju sezamowego.

5

Doprawić solidną porcją ziół tajskich....

6

... wymieszać z warzywami...

7

... obficie posypać natką pietruszki lub świeżą kolendrą lub inną ulubioną zieleniną.

8

9

10