Print Options:

Krewetki z pełnoziarnistym penne i ze szparagami

Wybierz ilość porcji1 porcja

Makaron można łączyć niemalże ze wszystkim, zawsze wyjdzie coś smacznego. Ponieważ staram się pilnować założonego bilandu kalorycznego, rzadko sobie pozwalam na kremowe sosy, ale odrobina masła do krewetek jest zawsze ok, zwłaszcza jeżeli danie ma tylko 483 kcal i aż 40,1 g białka. Polecam, bo jest pysznie, szybko i bardzo fit.

 225 g krewetek mrożonych
 50 g makaronu pełnoziarnistego penne
 165 g szparagów zielonych
 20 g masła
 płatki chilli, świeżo zmielony pieprz
1

Szparagi pozbawiłam twardych końcówek (z wiązki 250 g zostało tylko 165 g), wyłożyam na patelnię, podlałam odrobiną wody, posoliłam i ma małym ogniu dusiłam do zupełnego odparowania wody i podprażenia szparagów.

2

Krewetki rozmroziłam, oczyściłam i wrzuciłam na mocno rozgrzane masło.

3

Szparagi pokroiłam w mniejsze kawałki, wymieszałam z makaronem i krewetkami, całość posyoałam płatkami chilli i pieprzem.

4

Wartości odżywcze

0 ilość porcji

Serving size

1


Amount per serving
Ilość kalorii483
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 19g25%
Węglowodany 38.9g15%
Białko 40.1g81%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.