Print Options:

Krewetki z duszonymi warzywami

 225 g mrożonych krewetek (1 opakowanie z Lidla lub z Biedronki)
 100 g zielonej papryki (1/2)
 120 g czerwonej papryki (1/2)
 220 g cukinii (1 średnia)
 50 g szpinaku baby
 10 g czosnku (1 ząbki)
 1 łyżeczek oleju sezamowego
 jasny sezam, sól, pieprz lub chilli
1

Paprykę pokroić w paski, czosnek w plasterki i krótko przesmażyć na oleju.

2

Dodać cukinię pokrojoną w kostkę, krótko poddusić.

3

Dodać szpinak, doprawić delikatnie solą, chilli.

4

Na wierzchu ułożyć rozmrożone i obrane krewetki, zmniejszyć ogień i pozwolić krewetkom dojść. To zajmie max 5-7 minut. Na końcu przemieszać i wyłożyć na talerz.

5

Skropić pozostałą ilością oleju sezamowego, posypać jasnym sezamem i gotowe:-)

6

7