Dzisiaj proponuję obiad całoroczny: warzywa korzenne i kasza to danie smakuje o każdej porze roku. Sporą ilość białka dostarcza kurczak z puszki. Proste danie, szybkie do przygotowania i bardzo smaczne.

Warzywa oczyściłam, pokroiłam w większe kawałki, doprawiłam ziołami (cząber, tymianek, czosnek, oregano). Podlałam odrobiną wody i dusiłam pod przykryciem na małym ogniu, aż były al dente. Od czasu do czasu sprawdzałam ilość płynu i uzupełniałam, żeby się nie przypaliły.

Kaszę ugotowałam jak zwykle (czyli 1 szklanka kaszy zalana 2 szklankami wody, odrobina soli i pod przykryciem na małym ogniu, aż wchłonęła całą wodę). Na talerz wyłożyłam kurczaka z puszki - polecam, bo jest smaczny, niedrogi, dostępny w popularnym dyskoncie i ma prosty skład.

Całość polałam oliwą...

... posypałam posiekaną pietruszką i gotowe:-)




0 ilość porcji
1
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.