Print Options:

Kanapka z jajecznicą i krewetkami

 2 jajka
 1 białko jaja
 60 g krewetek
 1 łyżeczek olej sezamowy
 1 kromka chleba proteinowego
 sól, pieprz, zielona cebulka, czarny sezam
 dodatki opcjonalnie: roszponka, zielona cebulka
1

Krewetki rozmrozić, oczyścić. Jajka i białko jaja usmażyć na suchej granitowej patelni bez tłuszczu (lub innej z powłoka non-stick). DO jajecznicy dodać posiekaną zieloną cebulkę, sól i pieprz.

2

Jajecznicę ułożyć na kanapce przekrojonej na pół (takie śniadanie wygląda na większe:-)) W międzyczasie trzeba krótko zagrzać krewetki (na suchej patelni). Na kanapce z jajecznicą ułożyć krewetki (po 3 szt), skropić olejem sazamowym (jedyny w swoim rodzaju, aromatyczny i bardzo pasuje do dań z owocami morza) i czarnym sezamem (jest bardzo zdrowy).