Super szybkie, wegańskie danie, pyszne i przyjemne dla oka.

Czosnek pokrojony w plasterki i dynia hokkaido pokrojona w kostkę (dynia, chociaż jadalna ze skórą, tym bez skóry, ponieważ danie robi się szybko i obawiałam się, czy skóra zdąży zmięknąć) - lądują w rondlu.

Do tego cukinia pokrojona w grubą kostkę...

... paski papryki...

... brązowa cieciorka kala chana...

... i trochę pędów bambusa.

Całość podlałam mlekiem kokosowym light...

... doprawiłam zmielonymi ziarnami kolendry, trawą cytrynową, posoliłam i przykryłam, a jak się mleko zagotowało, odkryłam i zredukowałam nadmiar płynu.

Kilka chwil i danie gotowe - warzywa al dente, jest aromatycznie, kolorowo, wegańsko i pysznie.

Na koniec ulubiona zielenina i oczywiści sezam jasny i czarny.



0 ilość porcji
1 szt
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.