Kolejna odsłona śniadania na ciepło z jajkiem poszetowym w roli głównej.

Kapelusze małych pieczarek udusić w całości w sosie sojowym. Najpierw na sucho, puszczą wodę więc ją odparować, podlać odrobiną sosu sojowego i potrząsając odparować na dużym ogniu.

Szparagi zblanszować w lekko osolonej wodzie: najpierw dół przez 1 minutę...

... potem odwrócić i górę szparagów przez 30 sek i przełożyć na patelnię spryskaną oliwą, i dać im jeszcze 2 minuty na dużym ogniu, odwracając w trakcie.

Pora pokroić w talarki i uprażyć na suchej patelni.

Jajko w koszulce zrobicie bez trudu po obejrzeniu filmiku instruktażowego, który dla Was przygotowałam. Jest tutaj:
https://aniagotujefit.pl/przepisy/jajko-w-koszulce-krok-po-kroku/ i na moim kanale You Tube: https://www.youtube.com/watch?v=jyEYXk9kLCU.

Na kanapce ułożyłam jajko, wokół ciepłe jeszcze warzywa.

Całość skropiłam oliwą truflową, która nadała szlachetnego smaku.

Trochę jasnego sezamu na pieczarki, czarny, świeżo mielony pieprz i gotowe:-)



0 ilość porcji
1 szt
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.