Print Options:

Jajko w koszulce, kurki z patelni i dużo zielonego

Wybierz ilość porcji1 porcja

Sezonowe kurki, jajko poszetowe i dużo zielonego - kolejna odsłona moich ulubionych składników śniadaniowego talerzyka:-)

 1 jajko
 100 g świeżych kurek
 100 g awokado Haas (1/2 owocu)
 60 g ugotowanego uprzednio brokuła
 70 g szpinaku baby
 5 g czosnku (1 ząbek)
 30 g ulubionej sałaty (u mnie młode listki)
 1 łyżeczek oliwy truflowej
 sól, pieprz, sezam jasny i czarny, zielona cebulka
1

Czosnek posiekany w plasterki przesmażyć krótko, dodać liście szpinaku i krótko obrobić termicznie.

2

Szpinak wyłożyć na talerz, obok garść młodych listków...

3

... i awokado pokrojone w grubą kostkę.

4

Kurki przesmażyć krótko na odrobinie oliwy truflowej, która fajnie podbije smak grzybów, odrobinę posolić.

5

Kurki przełożyć na talerz, pośrodku, zieleniny. Dołożyć różyczki brokuła (miałam z poprzedniego dnia).

6

Jajko w koszulce zrobicie bez trudu po obejrzeniu filmiku instruktażowego, który dla Was przygotowałam. Jest tutaj:
https://aniagotujefit.pl/przepisy/jajko-w-koszulce-krok-po-kroku/ i na moim kanale You Tube: https://www.youtube.com/watch?v=jyEYXk9kLCU.

7

Jajko wyłożyć na kurki, całość posypać sezamem jasnym i czarnym

8

Na koniec trochę zielonej cebulki.

9

10

Wartości odżywcze

0 ilość porcji

Serving size

1 szt


Amount per serving
Ilość kalorii395
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 28.3g37%
Węglowodany 23.3g9%
Białko 15.1g31%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.