Sezonowe kurki, jajko poszetowe i dużo zielonego - kolejna odsłona moich ulubionych składników śniadaniowego talerzyka:-)

Czosnek posiekany w plasterki przesmażyć krótko, dodać liście szpinaku i krótko obrobić termicznie.

Szpinak wyłożyć na talerz, obok garść młodych listków...

... i awokado pokrojone w grubą kostkę.

Kurki przesmażyć krótko na odrobinie oliwy truflowej, która fajnie podbije smak grzybów, odrobinę posolić.

Kurki przełożyć na talerz, pośrodku, zieleniny. Dołożyć różyczki brokuła (miałam z poprzedniego dnia).

Jajko w koszulce zrobicie bez trudu po obejrzeniu filmiku instruktażowego, który dla Was przygotowałam. Jest tutaj:
https://aniagotujefit.pl/przepisy/jajko-w-koszulce-krok-po-kroku/ i na moim kanale You Tube: https://www.youtube.com/watch?v=jyEYXk9kLCU.

Jajko wyłożyć na kurki, całość posypać sezamem jasnym i czarnym

Na koniec trochę zielonej cebulki.



0 ilość porcji
1 szt
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.