Gofry wytrawne robimy w 5 minut.
Na 2 sztuki: 1 białko jaja, 1 jajko, 30 g mąki pszennej, garstka czosnku niedźwiedziego, szczypta sody, sól.
Zblendować...
... usmażyć w gofrownicy.
Jajko w koszulce zrobicie bez trudu po obejrzeniu filmiku instruktażowego, który dla Was przygotowałam. Jest tutaj:
https://aniagotujefit.pl/przepisy/jajko-w-koszulce-krok-po-kroku/ i na moim kanale You Tube: https://www.youtube.com/watch?v=jyEYXk9kLCU.
Liście czosnku niedźwiedziego pozbawić łodyżek, posiekać z grubsza i krótko podprażyć na suchej patelni.
Pomidora pokroić w grubą kostkę, posolić i na intensywnym ogniu odparować.
Moja porcja to 2 gofry i dużo warzyw: smażony pomidor, awokado pokrojone w kostkę i ćwiartki rzodkiewki usmażone na tej samej patelni, na której smażony był pomidor.
Na gofry wyłożyłam uprażony czosnek niedźwiedzi, na to po jajku na każdego gofra. Dookoła warzywa a całość skropiłam olejem z awokado. Na koniec czarny sezam i gotowe:-)