Print Options:

Jajka poszetowe, awokado, krewetki

 1 kromka chleba proteinowego (50 g)
 110 g krewetek (1/2 opakowania z Lidla albo z Biedronki)
 2 jajka
 45 g awokado Haas (1/2 owocu)
 5 g masła
 płatki chilli, sezam
1

Najpierw musisz rozmrozić krewetki, potem obrać je z pancerzyków. Teraz pora ugotować jajka poszetowe. Skorzystaj z mojego filmiku instruktażowego na You Tube https://youtu.be/jyEYXk9kLCU, albo poszukaj instrukcji na moim blogu:
https://aniagotujefit.pl/przepisy/jajko-w-koszulce-krok-po-kroku/.

2

Krewetki szybciutko zrób na maśle, podsyp płatkami chilli.

3

Wyłóż na talerz i przygotuj resztę dania

4

Kromkę chleba proteinowego (lub takiego, jakie lubisz) przekrój na pół, żeby oko widziało więcej jedzenia :-) Awokado wyjmij ze skórki za pomocą łyżki, połóż wypukłą częścią do góry i pokrój na plasterki. Połowę plasterków wyłóż na jedną kromkę a drugą połowę na drugą kromkę.

5

Na awokado wyłóż po jajku poszetowym, polej resztą masełka spod smażonych krewetek i gotowe.