Print Options:

Jajecznica z dodatkami na ciepło

 2 jajka
 80 g tofu wędzonego
 100 g szpinaku baby
 10 g czosnku
 120 g ugotowanych szparagów
 20 papryczki padron
 1 łyżeczek masła
 1 łyżka sosu sojowego
 1 łyżeczek oleju sezamowego
 sezam, jasny i czarny, pieprz, gałka muszkatołowa
1

Czosnek pokroić w talarki, zeszklić na maśle.

2

Dodać szpinak baby, sól, pieprz, gałkę muszkatołową.

3

Szparagi obgotować w osolonej wodzie.

4

Papryczkę podprażyć na odrobinie oleju sezamowego.

5

Tofu pokroić w kostkę, podsmażyć na odrobinie oleju sezamowego, sosie sojowym i sezamie.

6

Jajka usmażyć jak lubimy (bardziej ścięte albo mniej, całkiem rozbełtane albo w kawałkach...)

7

I składamy wszystko na talerzu w jedno, pyszne danie.