Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać odrobinę soli, jajka...
... ubić trzepaczką.
Dodać mąkę ryżową i ryż z poprzedniego dnia (żeby wykorzystać resztki) - wymieszać.
Usmażyć gofry - z tej ilości wyszły 4 sztuki czyli 2 porcje.
Gofrownicę spryskałam olejem w sprayu, nie ryzykując przywarcia ciasta ryżowego do powierzchni.
Pora i cukinie pokroiłam, posoliłam, podprażyłam na suchej patelni, podlałam łyżeczką wody - szybko wyparowała a warzywa pozostały al dente.
Na gofry wyłożyłam po plasterku łososia, wokół warzywa: roszponka, ciepłe por i cukinię oraz ogórki z zalewy musztardowo-miodowej.
Na łososia wycisnęłam kleksa pasty łososiowej z tubki (żeby wzmocnić smak, ale nie jest to konieczne).
Dorzuciłam pomidorki, całość oprószyłam czarnym sezamem, zieloną cebulką.... gotowe:-)