Taka zupka to idealny posiłek dla zabieganych i dla aktywnych. Robi się w 15 minut, jest bardzo pożywna, wysokoproteinowa, lekkostrawna... Dzisiaj wersja z kurczakiem (może być wege, z krewetami, rybą...).

Czosnek pokroić w plasterki i podprażyć na suchej granitowej (najlepiej) patelni, lub innej z powłoka non-stick.

Dodać imbir, kurkumę i chilli. Jak nie lubicie ostrych potraw to nie dawajcie chilli.

Dodać polędwiczki z kurczaka pokrojone w grubą kostkę.

Wszystko krótko przesmażyć, żeby zamknąć mięso.

Następnie zalać bulionem - najlepszy domowy - lub wodą z kostką rosołową (bio!). Jak lubicie gęste zupy to w sumie 350 ml płynu wystarczy a jak rzadsze to nawet 500 ml możecie wlać (bulion + woda do uzyskania pożądanej gęstości). Zagotować.

Teraz pora wrzucić posiekaną kapustę pekińską, pogotować 5 minut, wlać 2 białka jaja...

...jak się zetną - zupa gotowa.


Teraz sos sojowy - jest bardzo słony więc łyżka wystarczy (chyba, że lubicie bardziej słone - wlejcie więcej).

Na koniec posypać sezamem, zieloną cebulka i jest pysznie, pięknie i dietetycznie.

0 ilość porcji
1 szt
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.