Print Options:

Ciasto jabłkowe w wersji fit

Wybierz ilość porcji10 porcji

Na szybko spreparowałam fajne ciasto bez cukru, bez mąki, za to z dodatkową porcją białka. Polecam szczególnie tym, którym ciężko się obejść bez słodkiego.

 550 g jabłka (im bardziej kwaśne tym lepsze)
 100 g płatków owsianych
 35 g odżywki białkowej (1 miarka)
 4 jajka
 1 budyń śmietankowy lub waniliowy (bez cukru) ale chyba mogłabym go pominąć
 1 łyżeczek proszek do pieczenia
1

Jabłka obrałam, pokroiłam w grubą kostkę.

2

Pozostałe składniki wymieszałam - najpierw zmiksowałam jajka, potem dodałam pozostałe składniki. Jeżeli chodzi o odżywkę, to używam tej z Olimpu. Tym razem smak ciasteczkowy:-)

3

Wymieszłam dość gęstą masę z jabłkami, wyłożyłam do foremki na papierze do pieczenia.

4

Ok. godziny w temp 180 stopni i gotowe.

5

Wartości odżywcze

0 ilość porcji

Serving size

100 g


Amount per serving
Ilość kalorii128
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 3.5g5%
Węglowodany 16.2g6%

Dietary Fiber 3.2g12%
Białko 8.1g17%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.