Print Options:

Chiński makaron inaczej

Wybierz ilość porcji1 porcja

Chiński makaron, hiszpańskie chorizo picante, włoski ser grana padano i polski czosnek niedźwiedzi - tak sobie wymyśliłam i tym samym posprzątałam lodówkę z resztek hiszpańsko-włoskich. Zajadałam aż mi się uszy trzęsły:-)

 60 g makaronu chińskiego (pszenne nitki, nie ryżowe)
 60 g chorizo picante
 25 g grana padano
 50 g czosnku niedźwiedziego
1

Chorizo pokrójcie w plasterki i przesmażcie na suchej patelni granitowej (lub innej z powłoką non-stick).

2

Dorzućcie posiekany czosnek niedźwiedzi.

3

Makaron ugotujcie wg przepisu na opakowaniu, ma być lekko twardy, bo potem chwilę go jeszcze zagrzejemy na patelni.

4

Ugotowany makaron dorzućcie na patelnie do chorizo i czosnku niedźwiedziego. Chwilę przesmażcie.

5

Dodajcie starty ser , wymieszajcie i gotowe.

6

Możecie zaostrzyć smak dodając płatki chilli albo pieprz cayenne.

Wartości odżywcze

0 ilość porcji

Serving size

1 szt


Amount per serving
Ilość kalorii563
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 28g36%
Węglowodany 52.5g20%
Białko 23.8g48%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.